woensdag 13 mei 2015

Slaapkamer oudste dochter

Een paar jaar terug hebben we de kamer van onze oudste op zolder opgepimpt.
Van een afgebroken tak uit onze kronkelwilg hebben we een bureaulamp gemaakt. We hadden uit ons oude huis nog van die staaldraden met lampjes er aan. Deze hebben we rond de tak gebonden en de tak aan de schuinte van haar plafond bevestigt.

Met decopatchpapier de knalblauwe lamp beplakt.

Mijn 1e haakwerk waren deze kussens. 


De knieschotschuifdeurtjes (leuk woord voor scrabble) beplakt met decopatch papier. Was verschrikkelijk veel werk, maar het resultaat erg leuk. 3 soorten vellen gescheurd en door elkaar beplakt.

Winterjas

Ik wilde altijd nog eens zo'n leuke winterjas naaien. Net als blomkes meisjes mode. Niet echt naar mijn zin geworden. Maar dochter was er van de winter helemaal blij mee. Haar wens was, zacht van binnen, nou dat is gelukt! Ik vind haar persoonlijk al te oud voor zo'n soort jas.
Foto is gemaakt op 2e paasdag in Kinderdijk. We wonen hier nu al ruim 7 jaar en waren nog nooit bij het museum geweest. Dat moest nu dus maar eens gebeuren!

Zondags stelletje

Een 2e hands rokje gekocht hier op het dorp. Weer een simpel shirt en ook nog een legging er bij genaaid!
Ik heb niet veel tijd, maar heb zo in de kerst- en voorjaarsvakantie en op naailes zo toch nog het een en ander genaaid voor de meiden. Ik heb nog een shirt genaaid, die komt nog, want daar heb ik nog geen foto van gemaakt. Dochter wilde niet showen voor de foto, dan maar gewoon zo.
Spijkerjasje van de H&M erbij, stelletje compleet.

t'shirt

Een eenvoudig shirt genaaid voor op de rode broek van jongste dochter. 

Met een eenvoudig vestje van de HEMA een leuk stelletje voor school.

Hutten bouwen

Wij hadden in het dorp in de mei vakantie verlichtingsweek. Voor de kinderen was er ook een hutten dorp. Ze mochten in de speeltuin 3 ochtenden klussen aan een hut. Met een beetje hulp van ouders en zelfs een meester van school, werd het er een echt knus huisje gebouwd.

De binnenkant van de hut.
Het moest een huis van de toekomst worden. Ze hadden zelfs echte zonnepanelen bedacht!
Ze hadden zelfs een schuifdeur gemaakt.

Verwerken sterretjes stof

Ik had bij de stoffenkraam stof gekocht in september ofzo. Alle 3 de meiden wilden daar wel wat van. Dus een paar meter extra gehaald. Voor het jurkje van de jongste heb ik het idee van vlijtigelies.blogspot.nl gebruikt. Ze vind model zijn echt niks, is weer duidelijk te zien, toch?
 Voor middelste dochter eenvoudig jurkje met korte mouw. Van de winter gecombineerd met zwart. Nu kan ze het dragen met wit of een kleurtje.
Oudste dochter een shirt, zelfde patroon als het jurkje van middelste dochter.
Voor de oudste 2 meiden nog precies stof genoeg voor een rokje.

Nieuwe telefoon!

Ik ben verschrikkelijk verwend met Moederdag! Ik heb een smartphone gekregen. Daar kan ik toch mooie foto's mee maken. Mijn man heeft ook gelijk de foto's van mijn vorige telefoon er op gezet. Nu kan ik zelf heel makkelijk mijn blog bij houden. Ik kreeg de foto's er zelf nooit op. Dus ik ga nu even mijn achterstand wat bloggen betreft inhalen!

Rokje

Een paar weken terug heb ik een rokje genaaid voor jongste dochter van stof die ik over had van een shirt. 
Bij de Aldi verkochten ze een vest precies in de kleuren van het rokje.

Op deze foto zie je de kleuren van de stof beter. Het rokje is trouwens een zelf getekend patroon, 
look a like het bekende lummelrokje.